Afbeelding

Worstmakerij

Van onze worstsoorten en vleeswaren komt 80 à 85% uit eigen worstmakerij.

Dat wil dus zeggen dat bijna al onze producten ambachtelijk bereid worden en dus ook een eigen karakteristieke smaak hebben. Door onze eigen recepten en ambachtelijke productie zijn al onze producten uniek

Een greep uit ons eigen assortiment.

Gerookte vleeswaren
  • Rauwe ham
  • Gils hammeke
  • Rookvlees
  • Rauwe bacon
  • Ontbijtspek
  • Droge worsten


Gebraden vleeswaren
  • Gebraden gehakt
  • Katenspek
  • Gegrilde ham
  • Gebraden rosbief
  • Gebraden fricandeau
  • Gebraden kipfilet
Gekookte vleeswaren
  • Boterhamworst
  • Gekookte worst
  • Rookworst
  • Slagersham
  • Casselerrib
  • Leverworst


Snacks
  • Grillworst
  • Zeeuws spek

GOUD

Onze producten worden regelmatig gekeurd door TNO Voeding en door Het Worstmakers Gilde. Bij de laatste keuring hebben onder andere de volgende producten goud gescoord.

  • Ontbijtspek
  • Gebraden fricando
  • Gekookte gelderse
  • Paté
  • Boterhamworst
  • Kippensoep

Herkomst van ons vlees

Weivlees

Weivlees. Lekker rundvlees, fijn van draad, botermals en vol van smaak. Waarom weivlees zo bijzonder smaakt? Omdat deze dikbilrunderen buiten grazen in de wei en milieuvriendelijk voer op natuurlijke basis krijgen. De ambachtelijke slager voegt hier zijn vakmanschap aan toe. Zo proeft u topkwaliteit met een ongekende smaak.

De belgisch witblauw runderen vindt zijn oorsprong in België, in het begin van de 19e eeuw. Kruiding van dit rundvleesras met lokale runderen resulteerde in het huidige ras. Met positieve eigenschappen als meer bevleesdheid en een fijnere structuur van het vlees.

Vanuit het Brabantse land hebben wij rechtstreeks contact met uw slager zodat we samen tot een goed en duurzaam product komen. Mals rundvlees van de hoogste kwaliteit met de lekkerste smaak. Dat is waar het ons om gaat. Wij werken met passie voor goed vee en vlees. In een groene omgeving waar nog rust en ruimte is.

Lees meer op www.weivlees.nl.

Duroc d'Olives

Mals, gezond en buitengewoon lekker: dat zijn de drie waardevolste eigenschappen van Duroc d'Olives varkensvlees. We hebben ze te danken aan de combinatie van een bijzonder varkensras en een uitgekiend dieet. Het Duroc varken, herkenbaar aan zijn roodbruine vacht en hangende oren heeft meer vet tussen de spieren. Dat maakt het typische, gemarmerde vlees malser. Zijn voeder is een samenstelling van zuivere tarwe, gerst en maïs, gemengd met olijfolie. Dit zuiders ingrediënt verbetert niet alleen de smaak, maar bestaat ook voor meer dan de helft uit oliezuur, een gezond, mono-onverzadigd vetzuur. Het vetzuur dat zo in het vlees terechtkomt, heeft een cholesterolverlagend effect. En bovenal ga je van Duroc d'Olives varkensvlees houden omdat het zo verrukkelijk sappig en zacht is.

Tante Door

  • Echte Hollandse kip
  • Ruime stallen t.o.v. reguliere kip
  • Natuurlijk dag- en nachtritme
  • Kleinschalige opgroei t.o.v. reguliere kip
  • Geen groeibevorderaars
  • Antibiotica vrij
  • Coccidiostatica vrij voer
  • 30% langer lever t.o.v. reguliere kip
  • Ambachtelijk verwerkt

Lees meer op www.tantedoorkip.nl.

Afbeelding

Weivlees sucade uit de oven

Ingrediënten

  • 1 kilo sucadestuk
  • 1 eetlepel bakboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 gesnipperde rode ui
  • 3 deciliter rode wijn (glühwein)
  • 3 deciliter runderbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • Schil van 1 sinaasappel
  • Cacaopoeder

Bereiding

Verdeel het vlees in gelijkmatige porties en bestrooi met cacaopoeder. Bak de stukken vlees in gebruinde boter, haal ze uit de pan en leg ze in deovenschaal. Fruit de knolook en ui in het braadvet, roer de tomatenpuree erdoor en giet de rode wijn en jus erbij. Voeg, sinaasappelschil, laurier en rozemarijn toe en giet de saus bij het vlees. Bedek de ovenschaal met deksel of aluminiumfolie. Smoor de sucade in een oven van 150 graden Celsius tot het vlees gaar is, circa 1 uur. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Tante Door kip curry

Ingrediënten

  • 12 Tante Door kipdrumsticks
  • 1 grote ui in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 5 centimeter verse gember, geraspt
  • 2 eetlepels Graham Masala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilikruiden
  • 2 theelepels suiker
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 500 mililiter kippenbouillon
  • 150 mililiter kookroom
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

Verhit een diepe pan op middelhoog vuur, bak de kipdrumsticks in olijfolie rondom goudbruin, haal uit de pan en zet opzij.

Bak vervolgens de ui tot deze glazig is, voeg de gember, knoflook en kruiden toe. Mocht het mengsel te droog worden, voeg dan extra olijfolie toe. Voeg vervolgens de kipdrumsticks weer toe samen met de tomatenblokjes en kippenbouillon.

Zet het vuur lager en laat zachtjes 20 tot 25 minuten pruttelen, of tot de kip gaar is. Voeg als laatste de kookroom toe en laat nog zachtjes 5 minuten pruttelen.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.